Welkom bij CREA

Wil je iets creatiefs en kunstzinnigs gaan doen? Je artistieke talent ontdekken en ontwikkelen? Dan ben je bij ons helemaal aan het juiste adres! Bekijk op deze pagina een selectie van onze seizoenscursussen of maak gebruik van de cursuszoeker en schrijf je direct online in. 

    

Kinderen & Jongeren

Mode

Fashionlab

Tekenen en schilderen

Teken en schilderatelier kinderen

PROFITEER NU!

Als je je vóór 1 juli 2015 inschrijft voor een CREA cursus betaal je ook in seizoen 2015-2016 het oude tarief. Bij inschrijvingen na 1 juli geldt het nieuwe, hogere, tarief.
Inschrijven kan via het inschrijfformulier, verkrijgbaar aan onze de receptie in het hoofdgebouw aan het Esrein of download hier het inschrijfformulier

Gratis proefles

Wil je eerst een proefles? Dat kan altijd en is kosteloos. Stuur ons een mail of bel 074-2917597. We staan je ook graag te woord aan onze receptie in het hoofdgebouw als je meer informatie wilt of vragen hebt.

De CREA knipkaart

Tip: Je kunt ook lessen volgen met de CREA knipkaart  als je meer vrijheid en flexibiliteit wilt.

Volwassenen

Glasvormgeving

Glasvormgeving

Houtbewerking

Houtsnijden en gutsen


Nieuws & info

Attentie!

CREA is tijdens de meivakantie gesloten van 4 mei t/m 10 mei. Vanaf 11 mei is CREA weer gewoon geopend!

Cursistenexpositie – opening 19 april

Op zondag 19 april om 14.30 uur wordt de Cursistenexpositie 2015 feestelijk geopend. Deze jaarlijks terugkerende expositie, die ons hele gebouw aan het Esrein beslaat, bestaat uit een selectie van werken die gemaakt zijn door cursisten van de beeldende afdeling in het afgelopen seizoen. Er is van alles te zien, kunstwerken gemaakt door jong en oud en van alle disciplines, van tekeningen tot beeldhouwwerken, van foto’s tot sieraden. 

We nodigen iedereen van harte uit bij deze opening aanwezig te zijn om deze samen met de cursisten, docenten, stafleden en genodigden tot een feestelijke gebeurtenis te maken. De expositie is te zien van 19 april t/m 1 mei. Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Pimp de Straat

Het project Pimp de Straat, waarin AtelierZ, InteraktContour, Deep Yellow, de winkeliers van de Drienerstraat en enkele technici gedurende een aantal maanden intensief hebben samengewerkt, is een Community Art Project van CREA, uitgevoerd door beeldend kunstenaars Mirna Limon en Lara Vos.

Feestelijke opening, met optredens van PopsCool, op vrijdag 24 april 2015 om 13:30 uur

Locatie: Drienerstraat,aan de kant van de Enschedesestraat.

De kunstwerken zijn na de opening nog drie maanden lang te bewonderen.

 

 

 

Openbare balletlessen

In de week van maandag 20 april a.s. tot en met zaterdag 25 april vinden weer de openbare balletlessen plaats.

Vacature: Vrijwilligers gezocht voor het Technieklokaal

Klik hier voor de vacature.

Gemeentelijke bijdrage in het cursusgeld bij CREA

Wil je graag een cursus bij CREA gaan volgen maar kun je dat niet betalen? Dan kun je misschien gebruik maken van een bijdrage van de Gemeente Hengelo uit het Sport- en cultuurfonds. Dit fonds is er speciaal om burgers financieel tegemoet te komen in de kosten van deelname aan sportieve of culturele activiteiten. Lees meer...

 

Ben je vaste cursist? Dan kun je gratis gebruik maken van atelierruimte bij CREA

Lees hier hoe het geregeld is 

 

 

Filmpjes maken

Kijk hier naar de nieuwste filmpjes die gemaakt zijn bij CREA op het YouTube kanaal van Patrick Ros.