Bij CREA verkrijgbaar of in te wisselen!
Tovenaar van Oz musical
Kinderballet; foto Lynne Greenaway
Raku stoken op de Houtmaat
Koper cursus Lara Vos

“Tijdens de eindexpositie vroeg men zich af of de kunstwerken wel door amateurs gemaakt waren.”

Niet missen!

 

 

Community Art project Techné

Op donderdag 26 juni vond de officiële onthulling plaats van een 7 meter lang wandobject, gemaakt door 14 leerlingen van het Twickelcollege in Hengelo in samenwerking met gepensioneerde senior-technici van Techniekmuseum HEIM. Het kunstwerk is gemaakt in het kader van het community art project Techné dat onder leiding stond van de CREA docenten Lara Vos en Mirjan Koldeweij. Het wandobject dat geheel gemaakt is van koper en staal, is gemonteerd op de westgevel van winkelcentrum Thiemsbrug. 

Lees meer over dit bijzondere project.

Hou je van zingen, dansen en acteren? Geef je dan op voor P.U.M.P. kamp!!

Pumpkamp is een plezierig, uniek, musical project. En dat is ook wat je gegarandeerd zult ervaren tijdens dit kamp! Het is een kamp voor kinderen tussen de 12 en 16 jaar die dol zijn op zingen, dansen en acteren. Je wordt o.a. gecoached door CREA docente Lynn Tackaert. Meer info..

CREA gaat samen met Techniekmuseum HEIM

De besturen van de stichting Crea Centrum voor Kunsteducatie en de stichting Twents Techniekmuseum HEIM hebben besloten om per 1 januari a.s. toe te werken naar 1 organisatie. Uitgangspunt is de educatieve programmering op de drie terreinen kunst, techniek en erfgoed. lees meer..

CREA tips

 

 

Ben je vaste cursist? Dan kun je gratis gebruik maken van atelierruimte bij CREA

Lees hier hoe het geregeld is 

 

Geef de Nationale Kunstlesbon cadeau!

Wilt u een origineel cadeau geven: Geef de Nationale Kunstlesbon! De bon is bij CREA verkrijgbaar en in heel Nederland, ook bij CREA, in te wisselen. Het is leuk en origineel om een, of meerdere bonnen cadeau te geven van 15, 30 of 45 euro. Bovendien ondersteunt u het belang van kunstonderwijs. Geef een beeldhouwcursus, muziekles, een schildercursus, balletles, een fotografie workshop, een cursus schrijven of textiele werkvormen cadeau. Klik hier voor meer informatie.

 


TIP:

Ook als een cursus die je graag wilt volgen al begonnen is, kun je  meestal later nog instromen. Informeer daarom altijd aan onze balie of via de telefoon of dit mogelijk is. 

Heb je belangstelling voor een cursus die wij niet (meer) aanbieden? Meld het bij ons, wij verzamelen belangstellenden en bij voldoende animo starten we de cursus.

Tel. 074-2917597 of administratie@creahengelo.nl

Gemeentelijke bijdrage in het cursusgeld bij CREA

Wil je graag een cursus bij CREA gaan volgen maar kun je dat niet betalen? Dan kun je misschien gebruik maken van een bijdrage van de Gemeente Hengelo uit het Sport- en cultuurfonds. Dit fonds is er speciaal om burgers financieel tegemoet te komen in de kosten van deelname aan sportieve of culturele activiteiten.

Lees meer...

 

Uw gift is welkom bij CREA!

 

Crea heeft de ANBI status

Geeft u wel eens aan een goed doel of een (kerkelijke) instelling? Dan bent u zeker niet de enige. Nederlanders doneren jaarlijks meer dan 4 miljard euro. Gelukkig maar, want zo kunnen veel mooie projecten gefinancierd worden.

Wat is het belastingvoordeel voor donateurs van een culturele ANBI?
Vanaf 1 januari 2012 geldt voor donateurs van culturele ANBI’s een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. 

Bekijk hier de ANBI-registratie van CREA

Bekijk hier de informatie van de Belastingdienst m.b.t. giften