Melpomene, jongerentheater Jos Brummelhuis
CREA op de Houtmaat
Koper cursus Lara Vos
Kinderballet; foto Lynne Greenaway
Raku stoken op de Houtmaat

“Tijdens de eindexpositie vroeg men zich af of de kunstwerken wel door amateurs gemaakt waren.”

Cursus nieuws

 

 


Download onze brochures voor het seizoen 2013-2014

Al onze danscursussen in een handig overzicht!

Niet missen!

 

 

Kaarten voor de grote CREA dansvoorstellingen in het Rabotheater. Niet missen!

Dit jaar vinden er, op 14 juni, weer twee grote dansvoorstellingen van CREA plaats in het Rabotheater. Een matinee voor de kinderen tot 12 jaar en een avondvoorstelling voor tieners en volwassenen. De kaartverkoop hiervoor start op woensdag 26 maart vanaf 12.00 uur. Men kan kaarten reserveren bij de kassa van het Rabotheater ( ma t/m za van 12.00 – 16.00 uur) of bestellen via de website www.rabotheater.nl

"Kom op de stoep mijn liefste!" een heel bijzonder community art project in Hartje Stad Hengelo!

Loop de fotoroute eens als je in de stad bent!

Start: Lange Wemen, uitgang Winkelcentrum Thiemsbrug. Volg de voetstapjes van foto naar foto, dwars door het hele centrum van Hengelo!

 

CREA gaat samen met Techniekmuseum HEIM

De besturen van de stichting Crea Centrum voor Kunsteducatie en de stichting Twents Techniekmuseum HEIM hebben besloten om per 1 januari a.s. toe te werken naar 1 organisatie. Uitgangspunt is de educatieve programmering op de drie terreinen kunst, techniek en erfgoed. lees meer..

CREA tips

 

 

WAK Hengelo 2014 komt er weer aan met Weekendje WAK!

Klik op de afbeelding en volg ons op facebook.

Lees meer over dit zinderende culturele evenement!

 

 

Helpt u CREA aan een AED?

CREA beschikt helaas niet over een AED. Omdat een groot deel van onze doelgroep uit ouderen bestaat en we als openbare instelling dagelijks veel publiek in huis hebben willen we er graag een aanschaffen. Wij zoeken sponsoren om dit mogelijk te maken. Bent u bereid een bijdrage te schenken? De volgende sponsoren zijn u al voorgegaan: 

Twente Hart Safe  

Scala Welzijn  

Leferink Kantoormaterialen  

lees meer..

Ben je vaste cursist? Dan kun je gratis gebruik maken van atelierruimte bij CREA

Lees hier hoe het geregeld is 

 

Geef de Nationale Kunstlesbon cadeau!

Wilt u een origineel cadeau geven: Geef de Nationale Kunstlesbon! De bon is bij CREA verkrijgbaar en in heel Nederland, ook bij CREA, in te wisselen. Het is leuk en origineel om een, of meerdere bonnen cadeau te geven van 15, 30 of 45 euro. Bovendien ondersteunt u het belang van kunstonderwijs. Geef een beeldhouwcursus, muziekles, een schildercursus, balletles, een fotografie workshop, een cursus schrijven of textiele werkvormen cadeau. Klik hier voor meer informatie.

 


TIP:

Ook als een cursus die je graag wilt volgen al begonnen is, kun je  meestal later nog instromen. Informeer daarom altijd aan onze balie of via de telefoon of dit mogelijk is. 

Heb je belangstelling voor een cursus die wij niet (meer) aanbieden? Meld het bij ons, wij verzamelen belangstellenden en bij voldoende animo starten we de cursus.

Tel. 074-2917597 of administratie@creahengelo.nl

Gemeentelijke bijdrage in het cursusgeld bij CREA

Wil je graag een cursus bij CREA gaan volgen maar kun je dat niet betalen? Dan kun je misschien gebruik maken van een bijdrage van de Gemeente Hengelo uit het Sport- en cultuurfonds. Dit fonds is er speciaal om burgers financieel tegemoet te komen in de kosten van deelname aan sportieve of culturele activiteiten.

Lees meer...

 

Uw gift is welkom bij CREA!

 

Crea heeft de ANBI status

Geeft u wel eens aan een goed doel of een (kerkelijke) instelling? Dan bent u zeker niet de enige. Nederlanders doneren jaarlijks meer dan 4 miljard euro. Gelukkig maar, want zo kunnen veel mooie projecten gefinancierd worden.

Wat is het belastingvoordeel voor donateurs van een culturele ANBI?
Vanaf 1 januari 2012 geldt voor donateurs van culturele ANBI’s een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. 

Bekijk hier de ANBI-registratie van CREA

Bekijk hier de informatie van de Belastingdienst m.b.t. giften