Oktober


Te gast: Kijk mijn geluk

Kom portretten maken bij Bibliotheek Hengelo Stad! Wat of wie maakt jou gelukkig? Neem het mee naar de Bibliotheek. CREA docent en fotograaf Simone Gerard en Bibliotheek Hengelo laat je tijdens deze fotografie-, beeld- en geluidmaand stralen van geluk. zondag 28 september 12.00-16.00 uur - toegang gratis.

Excursie macrofotografie

Een excursie in de vlindervallei Luttelgeest. Onder begeleiding van CREA docent Simone Gerard leer je, op locatie, te letten op de details die bij de macrofotografie zo van belang zijn. Schrijf je in

4 & 5 oktober Weekend van de Wetenschap

Techniekmuseum HEIM

Laboratoria, Musea, Universiteiten en bedrijven laten samen zien hoe leuk, inspirerend, belangrijk en innovatief wetenschap en technologie zijn. Er is in het weekend van 4 & 5 oktober van alles in het museum te zien voor jong en oud. Info over toegangsprijzen op de website van het museum.

4 oktober Opening Foto Nationaal

De Fotobond organiseert jaarlijks een reizende tentoonstelling onder de naam Foto Nationaal. Dit paradepaardje toont het beste werk van de Nederlandse vrijetijdsfotografen. De rondreis begint op 4 oktober 2014 in Hengelo met een feestelijke opening om 14.30 uur in Techniekmuseum HEIM. Toegang gratis.

Lezing: Oorlogsfotografie

Wat doet oorlog met een fotograaf? Tom Daams, o.a. bekend van zijn recente fotografie in Syrië, doet zijn verhaal bij CREA. Schrijf je in

Lezing: Geluk

Bibliotheek Hengelo Stad

Koen Hauser komt als Tweede Fotograaf des Vaderlands in de Bibliotheek Hengelo Stad een lezing geven over fotografie en zal het speciaal toespitsen op het thema geluk en zijn persoonlijke ervaringen en achtergrond als psycholoog inzetten. meer info 

Doen bij HEIM!

Techniekmuseum Heim

14 t/m 17 oktober Doemiddagen

Kom tijdens de herfstvakantie werken aan een Doepakketje! Je kunt kiezen uit verschillende pakketjes. Je kunt aan de slag van 14 t/m 17 oktober van 13.00 tot 16.00 uur.

19 oktober Doe- en draaidag

Het is weer de 3e zondag van de maand, de dag waarop alle machines in het museum draaien! Deskundige vrijwilligers laten de machines horen, ruiken en in actie zien.

meer info

toegangsprijzen

25 oktober Repair cafe (toegang gratis)

Het Techniekmuseum en Wijkcentrum de Tempel (Kashbah) organiseren regelmatig een Repair Cafe. Op deze zaterdag kun je tussen 10.00 en 13.00 uur terecht bij de Tempel, Booggang 3, Hengelo meer info 

Te gast: Een goed portret

Portretten maken met als gastdocent de bekende portretspecialist Hessel Bosch. Hij leert je wat belangrijk is bij portretfotografie; hoe kijk je en fotografeer je om tot het resultaat te komen dat jij voor ogen had. Zaterdag 25 oktober van 10.30 tot 15.00 uur - Hoofdgebouw CREA Esrein - toegang gratis

Jeugdplein Hengelo

Speciaal tijdens de Fotografie-, Beeld- en Geluidmaand oktober:

Filmpjes maken

dinsdag 21 en 28 oktober van 15.30-17.00 leeftijd: 10-14 jaar

info & aanmelden

Zelf aan de slag! Speciale cursussen in de themamaand oktober


 

November

CREA nieuws & infoCREA heeft een AED

Sinds 1 september beschikt CREA over een AED. Na een intensieve campagne kunnen wij u verheugd melden dat het ons gelukt is om voldoende sponsoren te vinden om deze levensreddende voorziening te kunnen financieren. De AED bevindt zich buiten, naast de hoofdingang van CREA aan het Esrein nummer 9 en is op werkdagen tussen 9.00 en 22.00 door medewerkers van CREA te bereiken/in te zetten in het geval van een calamiteit. Tevens is de AED opgenomen in het sms-alertsysteem van HartslagNU, waardoor deze gebruikt kan worden door getrainde hulpverleners die zich in de omgeving bevinden.

Vacature Facilitair Medewerker

Download de vacaturetekst

Ben je vaste cursist? Dan kun je gratis gebruik maken van atelierruimte bij CREA

Lees hier hoe het geregeld is 

 

 

Geef de Nationale Kunstlesbon cadeau!

Wilt u een origineel cadeau geven: Geef de Nationale Kunstlesbon! De bon is bij CREA verkrijgbaar en in heel Nederland, ook bij CREA, in te wisselen. Het is leuk en origineel om een, of meerdere bonnen cadeau te geven van 15, 30 of 45 euro. Bovendien ondersteunt u het belang van kunstonderwijs. Geef een beeldhouwcursus, muziekles, een schildercursus, balletles, een fotografie workshop, een cursus schrijven of textiele werkvormen cadeau. Klik hier voor meer informatie.

Gemeentelijke bijdrage in het cursusgeld bij CREA

Wil je graag een cursus bij CREA gaan volgen maar kun je dat niet betalen? Dan kun je misschien gebruik maken van een bijdrage van de Gemeente Hengelo uit het Sport- en cultuurfonds. Dit fonds is er speciaal om burgers financieel tegemoet te komen in de kosten van deelname aan sportieve of culturele activiteiten. Lees meer...

 

Uw gift is welkom bij CREA!

 

Crea heeft de ANBI status

Geeft u wel eens aan een goed doel of een (kerkelijke) instelling? Dan bent u zeker niet de enige. Nederlanders doneren jaarlijks meer dan 4 miljard euro. Gelukkig maar, want zo kunnen veel mooie projecten gefinancierd worden.

Wat is het belastingvoordeel voor donateurs van een culturele ANBI?
Vanaf 1 januari 2012 geldt voor donateurs van culturele ANBI’s een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. 

Bekijk hier de ANBI-registratie van CREA

Bekijk hier de informatie van de Belastingdienst m.b.t. giften