December

Expositie Ties Mulder

Op 7 december om 14.30 uur is er bij Techniekmuseum HEIM de opening van de expositie van beeldhouwer Ties Mulder. Voor meer informatie over deze expositie kun je kijken op de site van Techniekmuseum HEIM.

Lezing: Andreas Hetfeld

Let op: Deze lezing is afgelast.

Workshop: Kerstballen en ornamenten vouwen

Op zaterdag 13 december kun je bij CREA mee doen met deze workshop. Wat is er leuker dan met gebruikte materialen nieuwe dingen te maken? Het papier van oude boeken leent zich hier prima voor. Of het nu kerstballen of ornamenten zijn. Onder begeleiding van onze docent Mirna Limon kun je bij CREA leuke dingen maken voor in de kerstboom!

Info & inschrijven

Te gast: ijssculpturen

December en de kou lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij CREA willen we dat graag een keer letterlijk uitbeelden! Onder begeleiding van vakdocent Bert Otter ga je een middag aan de slag met ijs! Een beeldhouwwerk met beperkte houdbaarheid. 

Info & inschrijven

Excursie Het Depot

14 december organiseert CREA een excursie naar Beeldengalerij Het Depot te Wageningen. Hier kun je hedendaagse beeldhouwkunst in verschillende tentoonstelling bezichtigen.

Info & inschrijven

Doen bij HEIM!

Techniekmuseum HEIM

 

23, 30 december en 2 januari Doemiddagen

op 23 en 30 december én op 2 januari hebben we Doemiddagen voor kinderen. Je kunt tussen 13.00 en 16.00 uur, onder deskundige begeleiding, werken aan een technisch pakketje. Je kunt kiezen uit wel 35 pakketjes en natuurlijk lekker spelen in het Spel der techniek. 

 

21 december Doe- & draaidag

Kom naar de Doe- & draaidag, het is leuk om alle machines in werking te zien. Ook de wat oudere en kwetsbare machines draaien vandaag. Voor kinderen is er op de Doe- & draaidagen altijd iets te solderen.

Jeugdplein Hengelo

Speciaal tijdens de Model, Giet & Beeldhouw maand December:

Maak een molen van was!

dinsdag 9 december van 15:30 - 17:00 leeftijd: 8-12 jaar

Info & inschrijven


Januari

Tie Dye met Paula Krom

Een leuke modecursus voor kinderen van 7-12 jaar - 4 lessen. Je gaat experimenteren met Tie Dye, een heel speciale stofverftechniek die veel werd gebruikt voor kleding van de hippie-beweging en popsterren in de jaren '60. Deze techniek is nu weer helemaal hot!

Info & inschrijven

Fashion Lab Naaiatelier

Een korte naai- en modecursus van 10 lessen voor volwassenen door Paula Krom.

Info & inschrijven

Theaterkleding maken en grimeren met Talya Damhuis

Een korte cursus van 10 lessen. Fantasie, dromen uit verhalen en sprookjes, met theaterkleding kun je van alles uitbeelden. Wat ook bij theaterkleding hoort is grime ( schmink). Door je gezicht, handen of kapsel te veranderen maak je de creatie helemaal af en levensecht!

THE FUTURE OF FASHION IS NOW!

Ben je tussen 12 en 20 jaar en gek op alles wat met fashion te maken heeft? Ga dan mee naar deze superleuke tentoonstelling in het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam met als gids onze enthousiaste modedocent Paula Krom!

Info & inschrijven

Te gast: Lezing en expositie Tilleke Schwarz

Op zondag 18 januari om 14.30 houdt de Internationaal bekende kunstenaar Tilleke Schwarz bij Techniekmuseum HEIM in Hengelo een lezing over haar bijzondere borduurwerk. Daarbij zal van 10 januari t/m 1 februari werk van Tilleke te bezichtigen zijn in het museum. meer info..

Sieraden maken met textiel en vilt CREA

Een superleuke modecursus in 3 lessen voor volwassenen door Myra Cervenka Maak je eigen sieraden en accessoires van vilt en textiel in een hippe vrolijke stijl.

Info & inschrijven

Te Gast: Astrid Polman

Workshop kleurige figuren vilten samen met je moeder, oma of oppas! Leeftijd: vanaf 5/6 jaar (maximaal 6 a 7 koppels (12 – 14 personen).

In deze middag maken we kennis met een oeroude techniek: wolvilten. We gaan schapenwol, in allerlei kleuren, met water en olijfzeep vervilten. Daarbij komt ook het droog vilten (met de viltnaald) aan bod. Zo vilten we bijvoorbeeld: Toverballen die we opensnijden om er b.v. een kikker van te maken of een ander figuurtje, Rondom een knikker die we opensnijden tot b.v. een bloem, Ballen waarvan we bijv. een lieveheersbeestje of poppetje kunnen maken, of kralen. Uiteindelijk verwerken we alle gevilte figuren en vormen tot een mooie slinger, ketting of mobiel.

Info & inschrijven


CREA nieuws & info


Een leuk idee voor de kerst!

De CREA knipkaarten

Filmpjes maken

Bij techniekmuseum HEIM kon je onder leiding van een docent van CREA, filmpjes maken in het museum. Het museum is een avontuurlijke plek voor jou als 'filmmaker'! De filmpjes van de afgelopen cursussen zijn te vinden op het YouTube kanaal van Patrick Ros.


Er komt nog een nieuwe reeks filmpjes maken aan. Meer informatie over deze cursussen vind je op de site van Jeugdplein Hengelo.

CREA heeft een AED

Sinds 1 september beschikt CREA over een AED. Na een intensieve campagne kunnen wij u verheugd melden dat het ons gelukt is om voldoende sponsoren te vinden om deze levensreddende voorziening te kunnen financieren. De AED bevindt zich buiten, naast de hoofdingang van CREA aan het Esrein nummer 9 en is op werkdagen tussen 9.00 en 22.00 door medewerkers van CREA te bereiken/in te zetten in het geval van een calamiteit. Tevens is de AED opgenomen in het sms-alertsysteem van HartslagNU, waardoor deze gebruikt kan worden door getrainde hulpverleners die zich in de omgeving bevinden.

Ben je vaste cursist? Dan kun je gratis gebruik maken van atelierruimte bij CREA

Lees hier hoe het geregeld is 

 

 

Geef de Nationale Kunstlesbon cadeau!

Wilt u een origineel cadeau geven: Geef de Nationale Kunstlesbon! De bon is bij CREA verkrijgbaar en in heel Nederland, ook bij CREA, in te wisselen. Het is leuk en origineel om een, of meerdere bonnen cadeau te geven van 15, 30 of 45 euro. Bovendien ondersteunt u het belang van kunstonderwijs. Geef een beeldhouwcursus, muziekles, een schildercursus, balletles, een fotografie workshop, een cursus schrijven of textiele werkvormen cadeau. Klik hier voor meer informatie.

Gemeentelijke bijdrage in het cursusgeld bij CREA

Wil je graag een cursus bij CREA gaan volgen maar kun je dat niet betalen? Dan kun je misschien gebruik maken van een bijdrage van de Gemeente Hengelo uit het Sport- en cultuurfonds. Dit fonds is er speciaal om burgers financieel tegemoet te komen in de kosten van deelname aan sportieve of culturele activiteiten. Lees meer...